Wie zijn wij

Sinds 2011 zijn wij, Wim en Kitty, de trotse eigenaars van Pourquoi Pas, ons huisje in de Languedoc onder de zuid-Franse zon.

Maar aan deze koop ging een verhaal vooraf.

In 1997 al kochten we min of meer een ruïne in midden Frankrijk, een vervallen boerderijtje op het Franse platteland, en gingen voortvarend aan de slag met de renovatie van deze vervallen boerenwoning. Het huis transformeerde van ruïne tot aangenaam vakantieverblijf, op een heerlijk stekkie a la campagne. Na zo’n 10 jaar diende het moment zich aan dat het huis, waar we zoveel energie in hadden gestoken, zo goed als ‘af’ was en uiteindelijk alleen maar energie opleverde.

Inmiddels spraken we de taal heel behoorlijk, begrepen steeds meer van de Franse cultuur …. we waren van Frankrijk gaan houden. We voelden klaarblijkelijk ruimte voor een nieuwe uitdaging en voor we het wisten struinden we internet af, brachten meerdere bezoekjes aan voor ons nog onbekende departementen en bekeken menig huis.

Zo raakten we zeer gecharmeerd van het departement Aude, in Languedoc; ruige natuur onder de mediterrane zon.

We waren op zoek naar een huis dat min of meer instap klaar was en zonder groot, bewerkelijk terrein. Immers met een al bewerkelijk huis in Drenthe en in midden Frankrijk, een baan en gezin leek het ons niet verstandig ons nog meer werk op de hals halen.  In 2011 leidde dit tot de aankoop van Pourquoi Pas in Davejean, een totaal ander huis,  in een andere streek en voor ons ook even wennen; in een dorpje.

Nu, ruim 10 jaar later weten we het zeker; het was een goede keus. We genieten volop van ons huisje ‘au sud’ en van de mensen, cultuur en natuur ‘autour’.

Contact

Reserveren of meer informatie nodig?

Als u vragen hebt over onze  ‘ pied à terre ‘ Pourquoi Pas  in Zuid Frankrijk, meer informatie / foto’s wilt zien of wilt reserveren, neem dan gerust en geheel vrijblijvend contact met ons op.

Email: villaroest@hotmail.com

Telefoon: +310638045271

Wij staan u graag te woord.

Wim en Kitty