Vakantiehuis in Zuid Frankrijk: Pourquoi Pas

Bent u op zoek naar een fijn vakantie-adres waar u heerlijk kunt ontstressen, in een decor waar natuur en cultuur de hoofdrol spelen, dan is ons vakantiehuis in Zuid Frankrijk wellicht wat voor u.

In het mooie, mediterrane landschap van het departement Aude (regio Languedoc) ligt ons sfeervolle en knusse vakantiehuis POURQUOI PAS; een karakteristiek Frans dorpshuis midden in de prachtige natuur van de Corbières.

Het huis, geschikt voor  4 personen, is verrassend ruim, licht en comfortabel. En ondanks dat het in een dorpje ligt, heeft u in en rond het huis volop privacy.

Vanaf het dakterras kijkt u eindeloos uit, onder andere over de wijnvelden met  de heuvels van de Aude op de achtergrond.

Als u de voordeur uitstapt, staat u in zo’n typisch zuidfranse dorpsstraat, smal, omzoomd met oude huizen, maar binnen 1 minuut loopt u in de natuur en tussen de wijnstokken.

In 2011 kochten we dit dorpshuis, dat ruwweg in het centrum van de stedendriehoek Carcassonne, Perpignan en Narbonne gelegen is. Davejean is een klein dorpje met 100 vaste inwoners en in het seizoen groeit het inwonersaantal nog wat aan. De sfeer is er gemoedelijk, de inwoners vriendelijk en we voelen ons er inmiddels helemaal thuis.

De omgeving is prachtig en veelzijdig. Ruige landschappen, vriendelijke wijnvelden, hooggelegen Katharen burchten, chateaux, abdijen, kloofdalen, flamingo´s in de kustmeren; er is zoveel te ondernemen.  De Middellandse zee ligt op 1 uur rijden, dus zeer geschikt voor een uitstapje.

Wandelaars en de geoefende fietsers kunnen hun hart ophalen in de directe en wat verdere omgeving.

Dat de streek vroeger bij Spanje hoorde merkt u aan de Catalaanse invloeden in taal en cultuur.

Ons huis is goed bereikbaar per vliegtuig. Wij geven u graag tips over goedkoop vliegen en autohuur. U kunt natuurlijk ook op uw gemakje per auto reizen. Wellicht is het dan een idee om uw vakantie in Davejean te combineren met een verblijf in ons vakantiehuis in midden Frankrijk : Villa Roest.