Omgeving

Villa Roest bevindt zich in de Bourbonnais, een streek die ruwweg samenvalt met het departement Allier. De Bourbonnais is de bakermat van de Bourbondynastie en in de regio treft men dan ook vele overblijfselen uit deze tijd aan.

Op 2 kilometer van ons natuurhuisje ligt  ‘ons’ dorp Villefranche d’Allier. In dit fraaie, levendige dorp vindt u alle benodigde voorzieningen, zoals supermarkt, twee bakkers, bar, postkantoor en apotheek. Ook is er een klein, maar fijn openluchtzwembad met grote glijbaan.

In de nabijheid ligt het door beboste heuvels omzoomde zwemmeer met zandstrandje “plan d’eau de Vieure”, waar u terecht kan voor een verfrissende duik en andere watersportmogelijkheden, zoals kanoën en waterfietsen. U vindt er ook  een gezellig en zeer betaalbaar restaurantje ‘ Auberge de la Borde’. Op redelijke afstand liggen trouwens nog 2 andere zwemmeren, die de moeite waard zijn.

De omgeving is heuvelachtig en uitermate geschikt voor wandelen en fietsen.

Ons huis ligt zo’n beetje in de driehoek Vichy, Moulins en Montluçon. Drie gezellige steden met een interessante historie die een bezoekje zeker waard zijn. Een uurtje ten zuiden ligt een prachtige oude vulkaanketen, waarvan de Puy de Dôme de bekendste is, maar ontdekt u ook eens de Puy Pariou met zijn gave krater. Een prachtig uitzicht op de top.

Paragliden op de Puy de Dôme, kanoën in het kloofdal van de Sioule, baden in de thermenstad Bourbon d’Archambault …het zijn zo wat voorbeelden van dagtrips.

In het hoogseizoen wordt het dorpje Souvigny een ruime weeklang omgetoverd in Middeleeuwse sferen en kunt u zich 9 dagen lang onderdompelen in het Foire Medieval; echt de moeite waard.

Aan de voet van de kasteelruïne in Bourbon l’ Archambault worden in juli en augustus toneelvoorstellingen opgevoerd, begeleid door Son et Lumière. U en uw kinderen zullen er van genieten.

Het hele jaar door worden er gezellige brocantes georganiseerd in de streek. De Fransen maken daar vaak een feestje van. Lekker snuffelen tussen bric-à-brac en een hapje en een drankje mogen natuurlijk niet ontbreken.

Dus er valt genoeg te beleven valt voor wie er op uit wil.

Als u lekker een dagje bij Villa Roest blijft,  kom je compleet tot rust. Vogels vliegen af en aan en de koeien van onze buurboer observeren u van dichtbij. Hier is het stil en rustig en hebt u alle privacy.