Links

Op deze pagina treft u een aantal links naar websites.

Ideeën voor een dagje uit bijvoorbeeld, maar ook achtergrondinformatie en praktische tips.

Zwemmeer in Vieure

Het dorpje Vieure heeft trouwens een gezellig barretje op het kerkplein. De eigenaar organiseert af en toe een avond met livemuziek. Je kunt er dan ook een eenvoudige maar smakelijke maaltijd nuttigen.

Themapark Vulcania

Naast Vulcania rijzen de machtige oude vulkaankegels op van o.a. de Puy de Dôme en de Puy Pariou. Hier kunt u heerlijk wandelen en genieten van prachtige uitzichten. Op de top van de Puy de Dôme vindt u een bezoekerscentum .

De hoofdstad van departement Puy de Dôme is Clermont Ferrand, gelegen in de schaduw van de Puy de Dôme zelf. Een bezoek zeker waard.

Maar voor Vulcania zelf hebt u wel een dagje nodig, dus wellicht plant u een extra dagje uit naar het departement Puy de Dôme .

Panomarique des Domes 

Met de tandradbaan de oude vulkaan de Puy de Domes op. Op de top een prachtig uitzicht over de vulkaanketen, wandelroutes, restaurant en winkeltje.

Kanoen op de Sioule

Rommelmarktagenda 

Velosolex

Eeen dagje lekker toeren op een nostalgische solex ? Een aanrader.

VVV Allier

Kasteel van Bourbon d’ Archambault . In het gezellige stadje Bourbon vindt u ook een leuk openluchtzwembad. Het is tevens een kuuroord en u kunt er in  stijlvolle historische ambiance van de thermen genieten.

Ook in Bourbon  >>>  son et lumiere

Attractiepark en dierentuin LE PAL

Mooi gelegen, leuk voor een ieder. Er zijn oa shows met zeeleeuwen en roofvogels, mooie dierentuin .

Wel een klein uurtje rijden, maar via Montet en de N79 prima te doen.

In het naburige departement Cher zijn ook en aantal goed aan te rijden bezienswaardheden voor een dagtrip, zoals Château Ainay le Vieil, Abdij Noirlac en Château de Culan .

In ons digitale foto-album  vindt u wellicht nog wat extra foto’s die niet op villaroest.nl staan. Blader er gerust eens doorheen.

Foto-impressie van het vakantiehuis in zuid Frankrijk