Villa Roest : natuurhuisje in midden Frankrijk.

Bent u op zoek naar rust en ruimte, dan is ons vakantiehuis in midden Frankrijk, Villa Roest, wellicht iets voor u. Op slechts 1 dag rijden van midden Nederland ligt  ons sfeervolle vakantiehuis in de heuvels van de Allier, vlakbij  het dorp Villefranche d’Allier.

Het natuurstenen huis uit 1816 met vele authentieke elementen, zoals broodoven en waterput, is gelegen aan een kleine doodlopende landweg. Zowel voor als achter heeft u een vrij uitzicht over de heuvels. Het huis biedt de bewoner, met haar ruime indeling en erf volop privacy.

Wij kochten dit huis alweer zo’n kleine 25 jaar geleden, na ruim 25 jaar leegstand en verwaarlozing. Met veel liefde en een hoop energie is het omgetoverd tot een fijn en ruim vakantiehuis. Eenvoudig, maar knus en compleet ingericht. We hebben ons best gedaan om de sfeer van het Franse landleven terug te laten komen in onze woning. Bladert u eens rustig door ons digitale foto-album om een goede indruk te krijgen van huis en omgeving.

De Allier is een rustige, landelijke streek, waar nog wat te ontdekken valt en u niet struikelt over uw landgenoten. Haar bocage-landschap met zijn golvende heuvels is het decor van romaanse kerkjes, kasteelruïnes en slapende dorpjes. Iets ten zuiden treft u een oud vulkaanlandschap aan en wordt het landschap bergachtiger.

Wandelaars, fietsers, natuurliefhebbers en vogelaars komen er zeker aan hun trekken.

Vele jaren broedde de kerkuil op ons terrein. Helaas bleef de nestkast de laatste jaren leeg. We hopen dat de kerkuil ons erf in de nabije toekomst weer weet te vinden. In de schemering zult u in elk geval de roep van de bosuil horen. maar ook de hop, grauwe klauwier en wielewaal …… het vliegt er allemaal. En op zichtafstand huist jaar in jaar uit een  kolonie bijeneters, wat toch wel bijzonder is voor midden Frankrijk.

Naast vogels herbergt de tuin en de directe omgeving ook een diversiteit van amfibieën, insecten, vleermuizen etc, zoals boomkikker, muurhagedissen en vliegend hert. Bovenstaande foto’s werden in de tuin van Villa Roest geschoten.

Spreekt het u aan? Klik onderaan de pagina door naar ons fotoboek.